Vulkanske gasser…

Vulkaniske gasser

Gasforureningsprognose, distributionsmodel og registreringsskema for gasforurening.

Nedenfor er en tekstprognose vedrørende gasforurening fra udbruddet i Fagradalsfjall. Nederst på siden ses en prognosemodel, der viser svovlforurening (SO 2 ) i beboede områder de næste 48 timer.

Det første kort viser niveauet af forurening ved jordoverfladen. De andre tre kort viser en effektprognose for de næste 6 timer og 24 timer. Disse kort angiver områder, ikke forureningsniveau.

Vigtig information om gasforurening for mennesker i den vulkanske farezone:

 • Gasforurening kan altid nå usunde niveauer nær udbrudszonen. Gasfanen føres ned ad vinden.
 • Ved vindstille (< 5 m/s) kan fordelingen af ​​gasforurening blive uforudsigelig, da varmen fra lavafeltet kan påvirke vindretningen i området.
 • Lavafeltet producerer også gasforurening på grund af afgasning.
 • Hvis du oplever symptomer, er det vigtigt at forlade det forurenede område.

 

Gasspredningsprognose

Sydvestlig vind i nat vil gasforurening blive adverteret mod nordøst og vil kunne opdages i hovedstadsområdet. Der ventes vestlig vind i morgen (søndag) og så vil gasforureningen rejse mod øst og vil kunne blive opdaget i en periode i Hveragerði, Selfoss og Ölfus.

Mængden af ​​gasser fra udbrudsstedet er usikre. Det er muligt at overvåge realtidsmålinger af forskellige gasser på hjemmesiden loftgaedi.is.
Prognose lavet: 01.06.2024 23:00. Gældende til: 02.06.2024 23:59.


Yderligere information om gasforurening

 

 

Vigtig besked til dem, der besøger udbrudsstedet

 • Gasforurening på udbrudsstedet kan til enhver tid overstige fareniveauet. Udbrudsfanen følger vindretningen, og det er derfor mere sikkert at se udbruddet med vindretningen bag dig, frem for mod dig.

 • I vindstille/let vind (<5 m/s) kan der ophobes gas i dalene, så styres cirkulationen af ​​landskabet og gas kan overstige fareniveauet langt op ad skråningerne, rundt omkring på udbrudsstedet. I sådanne tilfælde skal tilskuere bevæge sig op til højere terrænniveauer såsom bjerge og højdedrag og ikke blive på skråningerne lige over udbruddet.

 • Vælg en vandrerute i henhold til vindudsigten for tidspunktet for gåturen.

 •  

  Undgå at tage hunde med til udbrudsstedet. Hunde er mere udsat for gasforurening, da de er tættere på jorden. Fluor kan også ophobes i vandpytter i området.

   

 

IMO har oprettet en vejrstation på udbrudsstedet , med gentagne målinger hver time.

 

 

Anbefalinger fra Miljøstyrelsen vedrørende forurening fra udbrudsstedet findes her og et link til loftgaedi.is som viser status for luftkvaliteten i beboede områder.

 

 

 
Andre relaterede websteder


På denne vef er vafrakökur brugt til nafnlausar brugsmæling, og ingen virkni 
image_print