Book foredrag

Booking af foredrag:
Henning Andersen bookes direkte hos Henning selv på:

Telefon 20764247
E-mail: info@vulkaneksperten.dk

 

Folk skriver…

“Vulkaner er skabende såvel som udslettende”…
”Lever vi på lånt tid og nåde fra Jordens glødende kerne”…
”Vulkaner er ikke til at spøge med, men de er heller ikke til at undvære. De har nemlig skabt den luft vi til daglig indånder og det ligeså uundværlige vand i verdenshavene, som intet liv kan undvære. Vulkaner er lige så meget vores venner som vores fjender. Så vulkanerne repræsenterer som i de store verdensreligioner det gode såvel som det onde”

Uden den varme jordkerne ville jorden være en ubeboelig planet. Jorden gør bare, som den altid har gjort. Den reagerer med kontintalforskydninger på grund af varmen i sit indre, som bl.a. giver sig udslag i jordskælv og vulkanudbrud. Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, og man flytter ind i de farlige risikozoner, hvor vulkaner, jordskælv og tsunamier kan udslette alt levende.

Lever vi på lånt tid og nåde fra jordens glødende kerne? Er vi på vej ind i en mere ustabil periode med flere og flere jordskælv – vulkanudbrud – ligesåvel som klimaændringerne finder sted? Noget kunne tyde på det…

Dette spørgsmål diskuteres livligt af forskere over hele verden i disse år gennem medierne.

Enorme katastrofer med jordskælv og vulkaner har før fundet sted på jorden, men er vi nu igen på vej ind i en mere ustabil periode med flere jordskælv og vulkanudbrud fra gamle udslukte vulkaner. Siden 1946 og frem til nu synes jordskælvsaktiviteten at være tiltagende, men vi må heller ikke glemme, at den stigende befolkningvækst på vores jordklode er skyld i, at mennesker rykker nærmere ind i risikoområderne i dag end før. Ordet tsunami var et efterhånden glemt ord indtil 2004, hvor Sumatra blev løftet 15 meter i vejret langs en over 1000 kilometer lang undersøisk forkastningszone, der udløse et jordskælv med en energi på 36.000 atombomber og flere hundrede tusinde mennesker mistede livet.

”Den rasende tyr” hos de gamle grækere eller ”Den vrede Gud” hos japanerne kaldte man de underjordiske kontintalpladebevægelser, som blev opfattet som en kæmpedæmon eller et levende væsen dernede i undergrunden. Idag ved vi det er kontinentalpladernes bevægelser, der er skyld i både jordskælv og vulkanudbrud.

Japanerne har altid været gode til at udnytte varselsignalerne fra de voldsomme naturkræfters side og citerer: “Vi betragter naturens stærkeste kræfter som en trussel og behøver ikke gentagne beviser, som vi ser hos folkeslag i mange andre lande. Vi er nødt til at leve livet -selvom vi vidste hvornår vi skulle dø”…

Vulkanerne er skyld i store naturkatastrofer på jorden, men er altså også uundværlige for livet på jorden. Den første atmosfære er dannet af vanddampe fra vulkanerne og igen medvirkende til atmosfærens indhold af kuldioxid. Uden kuldioxid ingen drivhuseffekt og dermed en kold planet uden liv. Jordens vulkanske aktivitet er en afgørende betingelse for, at livet har kunnet udvikle sig på jorden.

Den indre jordvarme er igen årsag til dannelsen af det vand – ilt – luft hvilket giver betingelser for alle former for levende organismer på jorden og i sidste instans også mennesket. Vores indre jordvarme er livsgivende, men lever vi på lånt tid og nåde fra Jordens glødende kerne?…

Enorme kræfter ligger gemt i Jordens indre, men den der har kræfter til at give liv – kan også tage liv. Supervulkanen Tobas eksplosion for 74.000 år siden var skyld i, at kun ca. 50.000 eksemplarer af menneskeslægten overlevede de ekstremt stærke ændringer af klimaet. Ellers havde vi ikke været her i dag.

Foto min bog (2)

 

“Lever vi på lånt tid fra jordens glødende kerne

Store stærke kræfter er gemt i jordens indre. Vi lever på nå de af jordens glødende kerne. Den der har kræfter til at give liv kan også tage liv. Lever vi på lånt tid?
Den indre jordvarme er årsag til dannelse af den jord og det vand – ilt – luft hvilket igen giver betingelser for alle former for levende organismer på jorden og i sidste instans også mennesket. Den indre jordvarme er livsgivende, men tager også liv.

Vi ved, at enorme katastrofer med jordskælv og vulkaner før har fundet sted på jorden, men er vi nu igen på vej ind i en mere ustabil periode med mere seismisk aktivitet – flere jordskælv og vulkanudbrud?. Det store spørgsmål diskuteres i denne tid af forskere i hele verden gennem medierne. Siden 1946 og frem til nu synes jordskælvsaktiviteten at være tiltagende, men vi må heller ikke glemme, at den stigende befolkningvækst på vores jordklode er skyld i, at mennesker rykkere nærmere og mere ind i risikoområderne i dag end før. Ordet tsunami var et efterhånden glemt ord indtil 2004, hvor Sumatra blev løftet 15 meter i vejret langs en over 1000 kilometer lang undersøisk forkastningszone, der udløse et jordskælv med en energi på 36.000 atombomber og flere hundrede tusinde mennesker mistede livet.

“Den rasende tyr” hos de gamle grækere eller “Den vrede Gud” hos japanerne for årtusinder siden kaldte man de underjordiske kontintalpladebevægelser, der blev opfattet som et levende væsen dernede i undergrunden.
Vulkaneksperten Henning Andersen giver svaret i dette spændende foredrag, hvor han også vil komme ind på Islands vulkanologi….”

 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *