Book foredrag

Booking af foredrag:
Henning Andersen bookes direkte hos Henning selv på:

Telefon 20764247
E-mail: info@vulkaneksperten.dk

Han kan bookes til skoler, aftenskoler, virksomheder, organisationer, biblioteker, kulturhuse, foreninger mv.
Ringer du fra en skole i Københavns Kommune så se mulighed for booking her

Om foredraget

Få et unikt foredrag om vulkaner af vulkaneksperten Henning Andersen.

Jorden består ikke kun af IT robotter og Pokemon. I dette foredrag giver Henning Andersen en passioneret indsigt i, hvordan vulkaner fungerer. Hvad er teorien og praktikken bag de mytiske vulkaner?

Vulkaner er ikke til at spøge med, men de er heller ikke til at undvære. De har nemlig skabt den luft, vi til daglig indånder og det ligeså uundværlige vand i verdenshavene som intet liv kan undvære. Vulkaner repræsenterer ikke kun det onde men også det gode. Vulkaner og jordskælv er sikkerhedsventiler for jordens glødende indre med sin overskudsvarme. Den der skaber liv kan også tage det. Hvis ikke vi havde vulkaner eller jordskælv, ville den indre jordvarme få hele jordens overflade til at eksplodere på et tidspunkt. Så vulkanerne burde være lige så meget vores venner som vores fjender.

Hennings første møde med en vulkan havde nær kostet ham livet, da han i 1971 var ved at falde ned i Strombolis krater. Han har skrevet 14 bøger om vulkaner, bl.a.”Vesuv den udødelige vulkan”, “Øer født af ild” , ”Vesuv en meget farlig vulkan” og ”Etna ildens bjerg”.

Henning har indspillet TV-filmen: “Verden brækker på Island”, der handler om de Islandske vulkaner og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv, vulkanen over alle vulkaner som sammen med Hekla i Island også er Hennings yndlingsvulkan. Senest filmen om Etna, der har været vist på TV.

Om Henning som foredragsholder

Vulkaneksperten Henning Andersen kan gå ind med en dags varsel og give et spændende foredrag om  vulkanernes mysterier på jorden.

Henning Andersens vulkaninteresse begyndte, da han som dreng læste Jules Vernes “Rejsen til Jordens indre”.

Drivkraften var og er for ham en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem, men også om kontrasten ved disse ødelæggende og skabende kræfter, som vulkanerne repræsenterer.

Hans vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Det var et skulderklap for ham – en slags eksamen – for at vise hvor meget han kunne og læste herefter geologi. Nu fik rejsebureauerne stærkere tag i ham. I 2013 var Henning fagdommer i DR`s: “Kvit eller Dobbelt”, hvor en skoledreng på 11 år stillede op i “Vulkaner” og vandt.

Han har holdt et utal af foredrag rundt omkring. Han er en garvet foredragsholder der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er at forklare disse “Moder Jords” mystiske og utæmmelige kræfter på en levende måde.

 

Foto min bog (2)


Lever vi på lånt tid fra jordens glødende kerne?

Store stærke kræfter er gemt i jordens indre. Vi lever på nå de af jordens glødende kerne. Den der har kræfter til at give liv kan også tage liv. Lever vi på lånt tid?
Den indre jordvarme er årsag til dannelse af den jord og det vand – ilt – luft hvilket igen giver betingelser for alle former for levende organismer på jorden og i sidste instans også mennesket. Den indre jordvarme er livsgivende, men tager også liv.

Vi ved, at enorme katastrofer med jordskælv og vulkaner før har fundet sted på jorden, men er vi nu igen på vej ind i en mere ustabil periode med mere seismisk aktivitet – flere jordskælv og vulkanudbrud?. Det store spørgsmål diskuteres i denne tid af forskere i hele verden gennem medierne. Siden 1946 og frem til nu synes jordskælvsaktiviteten at være tiltagende, men vi må heller ikke glemme, at den stigende befolkningvækst på vores jordklode er skyld i, at mennesker rykkere nærmere og mere ind i risikoområderne i dag end før. Ordet tsunami var et efterhånden glemt ord indtil 2004, hvor Sumatra blev løftet 15 meter i vejret langs en over 1000 kilometer lang undersøisk forkastningszone, der udløse et jordskælv med en energi på 36.000 atombomber og flere hundrede tusinde mennesker mistede livet.

“Den rasende tyr” hos de gamle grækere eller “Den vrede Gud” hos japanerne for årtusinder siden kaldte man de underjordiske kontintalpladebevægelser, der blev opfattet som et levende væsen dernede i undergrunden.
Vulkaneksperten Henning Andersen giver svaret i dette spændende foredrag, hvor han også vil komme ind på Islands vulkanologi….”

 

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *