Vulkanrejse til Italien med Startour i 2014

 

Henning var guide for Startour i 2014 til Sicilien.

Der var valgfri indkvartering på et af Star Tours hoteller i Giardini/Naxos eller Taormina. I denne uge er Henning Andersen rejseleder for os og vil fortælle omkring denne verdensdels spændende vulkanhistorie. Ydermere vil der være arrangeret et mindre foredrag omkring vulkaner på ankomstaftenen med Henning Andersen. Vi anbefaler ligeledes, at du tilkøber de spændende udflugter til henholdsvis Etna, Panarea & Stromboli – begge med special guidning af Henning Andersen – samt et aftenarrangement i bedste Godfather stemning i Fiumefreddo/Trecastagni med vulkanforedrag ved Boris Behnke.

Der var afrejse tirsdag morgen den 13. maj fra Kastrup, hvor vi flyver med TUI FlyNordic direkte til Catania på Sicilien.

De tre udflugter kan bestilles nu hos Star Tour på 70 10 10 50. Vi anbefaler hurtig bestilling. Velkommen på toppen!

Udflugt 1: Europas højeste aktive vulkan med den mere end 3000 meter høje top dominerer hele landskabet på Siciliens østkyst. Vejen op mod vulkanen er omgivet af en afvekslende natur. I 2000 meters højde er der flere sidekratere, og her domineres landskabet af de størknede lavafloder, der er strømmet ud af Etnas kratere. Hvis vejr og vind tillader det, kan vi fortsætte turen med jeep-bus op til den maksimale højde, 2920 meter, som af sikkerhedsmæssige årsager er tilladt for offentligheden. Turen afholdes fredag og koster kr. 650,- pr. person. Vejrforholdene kan blive afgørende for om turen bliver gennemført til 2000 m eller 3000 m. Turen bestilles hjemmefra.

Udflugt 2: Panarea og Stromboli

Vi kører i bus til Milazzo på Siciliens nordkyst og sejler ca. en time til de sagnomspundne Eoliske øer. Panarea er det første ø-stop, hvor vi besøger den charmerende hovedby San Pietro, der indbyder til en slentretur i de smalle bougainvilleaprydede gader med rækker af spændende butikker. Næste stop er Stromboli, kendt fra filmen af samme navn, hvor Ingrid Bergman spiller en af hovedrollerne. Når solen går ned og vulkanens aktivitet kan skelnes i baggrunden, serverer besætningen et let måltid om bord på båden. Turen afholdes søndag og koster kr. 695,- pr. person. Turen bestilles hjemmefra.

Udflugt 3:Vulkan middag med Godfather stemning

Ca. 8 kilometer syd for Naxos ligger den dejlige region Fiumefreddo med store citron- og appelsinplantager. Det er i dette område, at vi finder Baron Franco Platania´s gamle palads ”Castello degli Schiavi”, hvor en del af scenerne til de berømte Godfather film blev optaget. Vi indleder aftenen med at aflægge baronen et besøg. Efterfølgende kører vi til den lille by Trecastagni. Efter lidt tid på egen hånd i byen nyder vi en dejlig vulkanmiddag på Restaurant Peccati di Gola. Foruden Henning Andersen vil den tyske vulkanolog Boris Behnke være til stede og fortælle om vulkaner på engelsk – Boris Behnke har Etna under opsyn og bor til daglig på Etna (i Trecastagni) med sin familie. Turen afgår onsdag aften og koster kr. 475,- pr. person og skal bestilles hjemmefra.

3784_full

 

3784_2_full

 

3784_3_full

image_print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *