Taal vulkanen bulletin 20. januar.

TAAL VULKANEN BULLETIN 20. januar 2020 8:00 AM lokal tid.
Share
Aktiviteten i Hovedkrateret i det sidste døgn har som i går været kendetegnet ved konstant udsendelse af dampe og lidt svagere eksplosioner, der frembragte skumagtige skyer af aske op til fra 500 til 1000 meter op i luften og asken spredtes sydvest for Hovedkrateret.

Svovldioxidindholdet(SO2) blev målt til et gennemsnit på 4353 tons pr. dag.

Det filippinske seismiske netværk (PSN) registrerede planlagde i alt 714 vulkanske jordskælv siden kl. 13.00, den 12. januar, 2020. Ud af disse er 176 er registreret i størrelsesorden M1.2 – M4.1 og blev følt i størrelsesorden fra I – 5. Siden 05:00 den 19. januar 2020 indtil klokken 06:00 i dag var der 23 vulkanske jordskælv, registreret i størrelsesorden M1.2-M3.8.

I det sidste døgn registrerede Taal Volcano Network, der kan registrere små jordskælv, som PSN ikke kunne måle, 674 vulkanske jordskælv inklusive tolv 12 svagere hyppige jordrystelser. En sådan konstant seismisk jordskælvsaktivitetaktivitet betyder sandsynligvis, at der trænger magma op under vulkanen, hvilket kan føre til yderligere udbrudsaktivitet i vulkanen.

Alarmniveau 4 er stadig gældende over Taal Vulkanen på den vulkanske udbrudsskala. o Dette betyder, at farlige eksplosive udbrud er muligt inden for timer til dage.

DOST-PHIVOLCS gentager kraftigt den totale evakuering fra Taal Vulkanens omgivelser og områder med høj risiko som er identificeret inden for en radius af 14 kilometer fra vulkanens udbrudskrater og langs Pansipit River Valley, hvor der er observeret spaltning.

Baseret på en PAGASA-vindprognose, hvis udbrudssøjlen forbliver under tre kilometers højde, vil asken blive drevet i vest og sydvestlig retning fra vulkanen. Hvis udbrudssøjlen stiger højere og mere end til 5 kilometers højde og fører aske med sig, vil det pulverfine aske og støv blive ført i alle retninger. Beboere omkring vulkanen rådes til at beskytte sig mod virkningerne af tung og langvarig askeregn.

Civile luftfartsmyndigheder beder piloter om at undgå luftrummet omkring Taal Vulkanen, da luftbåren aske og småsten fra vulkanens udbrudssøjle udgør en fare for fly.

DOST-PHIVOLCS overvåger løbende udbruddet og vil opdatere i de videre udvikling.
Kilde: The Philippine Institute of Volcanology and Seismologie.
Henning Andersen
www.vulkaneksperten.dk
Tlf. 20764247.

image_print