Bulletin 18. januar fra Taal – vulkanen.

Taal vulkanen: BULLETIN 18 January 2020 8:00 A.M local tid.
fShare
Share
Virksomheden I Taal vulkanens hovedkrater indenfor de sidste 24 timer har været karakteristisk ved udslip af knapt så kraftige eksplosioner, der førte damp og askeskyer op til 600 meter højde og af vinden blev bragt I sydvestlig retning.

Med hensyn til Sulfurdioxide (SO2) – altså svovldioxidindholdet, der jo er en af de vigtigste vulkanske gasser målte man i går mængden til at være på 360 tons, som med damp og askeskyerne blev sendt ud i atmosfæren.

The Philippine Seismic Network meddeler, at der fandt 666 vulkanske jordskælv i form af jordrystelser sted den 12. januar siden kl. 13.00 lokal tid og fra den 17. januar kl. 5.00 lokal tid forekom der 174 jordskælv i form af jordrystelser og frem til i går.

I dag har der siden kl. 5:00 i morges lokal tid fundet 32 jordrystelser sted. I alt har The Taal Volcano Network registreret 876 vulkanske jordrystelser, hvilket betyder, at der fortsat er bevægelser af magma i vulkanens undergrund og udbruddet bedømmes til at fortsætte.

Stadigvæk er vulkanen bedømt til at ligge på trin nr. 4 på den vulkanske udbrudsskala og det betyder igen, at der kan komme stærke eksplosioner i løbet af timer og dage. Beboere længere ude fra vulkanens evakuerings – zone er adviseret om at beskytte sig mod pludselige byger af heftig askeregn. DOST-PHIVOLCS holder konstant vulkanen under opsyn og vil opdatere og udsende bulletiner om ændringer i vulkanens udbrudsrytme.

Kilde: DOST-PHIVOLCS
The Philpippine Institute of Volcanology and Seismologie.
Henning Andersen
www.vulkaneksperten.dk
Tlf. 20764247.

image_print