Agung på Bali….

Vulkanen Agung på Bali rører på sig….

Onsdag var der ca. 800 mindre jordrystelser ved vulkanen Agung på Bali. Folk søger væk. Næsten 100.000 personer har nu søgt tilflugt for vulkanen Agung på den indonesiske ø Bali.

Det oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet AP.

En talsmand for Indonesiens katastrofeberedskab oplyser onsdag, at over 96.000 mennesker nu har forladt området nær vulkanen og søgt sikkerhed.

Beboere ved vulkanen begyndte at forlade deres hjem i sidste uge, da vulkanen begyndte at røre på sig og sende røg op fra dets krater.

Myndighederne hævede fredag alarmberedskabet til det højeste niveau, og det har fået antallet af flygtede til at stige gevaldigt.

Sutopo Purwo Nugroho, en talsmand fra katastrofeberedskabet, udtaler at risikoen for, at vulkanen går i udbrud er “ganske stor”, men at eksperterne ikke med sikkerhed kan fastslå, hvor sandsynligt det er.

De mange personer, der er flygtet fra vulkanen, er blevet indkvarteret mere end 400 forskellige steder på øen.

Både midlertidige lejre, sportshaller og offentlige bygninger er taget i brug.

Det seneste udbrud fandt sted i 1963, da Agung spyede aske og lava ud.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere på Bali til at holde sig orienteret om vulkanens rumlen.

NB: Indonesien har mere end 130 vulkaner og ligger, hvor fire tektoniske plader, den australske, den filippinske, den eurasiske og Stillehavspladen støder sammen.

Indonesien har mere aktive vulkaner end noget andet land og nogle af verdens mest berømte vulkaner, Krakatau (Krakatoa), Tambora og Merapi.

Copyright: Henning Andersen

www.vulkaneksperten.dk

image_print