Profil af Henning Andersen

Hans interesse for vulkaner begyndte, da han som dreng læste Jules Vernes bøger, bl.a. “Rejsen til Jordens indre”.

2344_full

Efter skolen blev han uddannet som boghandler, besøgte i en ferie Italien vulkanerne Vesuv og Etna og senere også Island. Han begyndte i 1968 at arbejde som rejseleder med det hovedformål at komme ud i verden og studere vulkaner. Drivkraften er for ham en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem og på dem, men også om kontrasten ved både de ødelæggende og skabende kræfter, som vulkanerne trods alt repræsenterer.

2344_2_full

Hans vulkan – interesse fik fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Pengene gjorde det muligt for ham at arrangere studierejser, lave film om vulkaner samt skrive bøger og holde foredrag.

2344_3_full

Siden læste han geologi og holder nu mange foredrag om “Moder Jords” mystiske indre.

Han er en garvet foredragsholder, som gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden

2344_4_full

Om vulkaner siger han: “Vulkaner er ikke til at spøge med, men de er heller ikke til at undvære. De har nemlig skabt den luft, vi til daglig indånder og det ligeså uundværlige vand i verdenshavene, som intet liv kan undvære. Vulkaner er lige så meget vores venner, som de er vores fjender” …

“Vulkaner repræsenterer som i de store verdensreligioner det gode såvel som det onde”.

Hans første møde med en vulkan havde nær kostet ham livet, da han i 1971 var ved at falde ned i Strombolis krater. Alligevel har hele hans liv drejet sig om de rigtige vulkaner, som han har brugt formuer på at udforske, men også som vulkanguide for mange danske rejsebureauer. Han har skrevet adskillige bøger om vulkaner, bl.a.”Vesuv den udødelige vulkan”, “Øer født af ild” , “Hekla Islands dronningevulkan”, ”Vesuv en meget farlig vulkan” og ”Etna ildens bjerg”. Senest udkom i 2018 bogen: “Sagn og myter om vulkaner”.

I 1985 deltog han i Otto Leisners: Kvit eller Dobbelt” i emnet vulkaner – vandt og læste geologi. I dag underviser han – holder foredrag og er guide på vulkaner til Italien for “Viktors Farmor”. Henning var fagdommer i DR`s “Kvit eller Dobbelt” i 2013, hvor en dreng på 11 år stillede op i “Vulkaner” og vandt. Han har deltaget i radioudsendelser som “Når Cosmos kalder” og “Vulkanmanden” i DR. 

Han har indspillet TV-filmen: “Verden brækker på Island”, der handler om de Islandske vulkaner og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv, vulkanen over alle vulkaner, der også er Henning Andersens yndlingsvulkan. Senest filmen om Etna, der har været vist på DK4.

Henning interesse for vulkaner startede, da han som dreng læste Jules Vernes: “Rejsen til Jordens indre”.

”Vulkaner er skabende såvel som udslettende”…
”Lever vi på lånt tid og nåde fra Jordens glødende kerne”…

“Vulkaner og jordskælv er sikkerhedsventiler for jordens glødende kerne med sin overskudsvarme. Den der skaber liv kan også tage det. Hvis ikke vi havde vulkaner eller jordskælv, ville den indre jordvarme få hele jordens overflade til at eksplodere på et tidspunkt.”…

image_print