Mennesker er vulkaner

– Nej, er det virkelig rigtig, udbrød faren ved middagsbordet. Et udbrud kommer pludseligt og uden varsel, men markerer en overgang, uanset om det er den vulkanske overgang fra at være en rolig vulkan til at slynge lava og sten ud op i luften, eller glæde ved middagsbordet, når knægten fortæller en utrolig historie.

Lava og aske slynges op i luften
Apropos handler i denne uge om udbrud af forskellig art. Vulkanudbrud er et eksempel på naturens voldsomme udbrud. 500 millioner mennesker bor i nærheden af uberegnelige og kraftfulde størrelser som en vulkan.

Samme uberegnelighed gælder for sygdom, som ofte rammer uventet, men også når man har dårligst tid. Udbrud af smitsomme sygdomme har vi set massevis af i den seneste tid, og sjældent med store forudsigelser gående forud.

Følelser i udbrud
Menneskets egne udbrud kommer tit efter lang tids opbygning af frustrationer, som lige pludselig bliver for meget. Det er ikke sjældent godt, hvis man ikke kan styre sine udbrud, eller i hvert regne med dem.

På samme måde udgør solen en risiko for jorden, fordi den kommer med udbrud, som er enorme og som kan få store konsekvenser for jorden. Apropos handler i denne uge om udbrud.

image_print