Legende om vulkanen Cotacachi

I denne historie fortalt af mine bedsteforældre om hvordan bjerget Huarmi Rasu – Cotacachi eksploderede. De fortalte mig om hvordan lavaen kom ned og ødelagde jorden og fik den til at slå revner og blive ødelagt. De fortalte at lavaen lignede glødende vandfald af ild og væltede ned over landet, hvor nu Topo Grande og Santa Barbara kommunerne i dag ligger. De fortalte også at jomfru Santa Ana med hendes magt stoppede lavaen for ikke at ødelægge hele vores egn her, hvor vi i dag lever. Havde jomfruen ikke udført dette mirakel, så havde byen Cotacachi været totalt udslettet, tak til hende at vi lever i dag.
Der er en gammel historie, der fortæller, at Gud Fader og Moder Havet begge var alene og de talte om at skabe noget sammen. Så de sagde, at de ville skabe jorden, dyr og planter. Gud fader spurgte: ”Hvordan kan vi skabe dette”? Han sagde, at for at skabe dette er det bedre vi gifter os, så er det nemmere for os at skabe det hele mere roligt og afslappet. Men moder Havet ville ikke være med til dette. Fader Gud plagede Hav et i tre dage , indtil Havet sagde ja.
Efter nogle dage, hvor Havet tænkte for sig selv og sagde til sig selv: ”På kommando til at gifte sig for at skabe alle disse ting er det alligevel rigtigt, at vi skal gifte os for at forene vores kræfter og energi”. Hun gik til Fader Gud og sagde undskyldende til ham: ”Fint jeg accepterer dit ægteskabstilbud”. Og så giftede de sig, og startede med at sjkabe land, bjerge, planter, dyr og menesker maænd og kvinder som på det tidvidste hvordan det var at tale.
Da alt dette var skabt sagde de: ”Nu mangler der noget til at sammenligne os to. Så de atrede med at skabe mennesker. Så de blandende jord og vand for at skabe mand såvel som kvinde,.

image_print