Kristi tårer fra Vesuv

Etiketten er fra vinhuset Mastroberardino. Vinen importeres af Simoncini og koster 107 kr. Historien bag etiketten: Kristi Tårer fra Vesuv
Hans Wilhelmsen skriver, at vi endelig må blive ved med vores serie om vinetiketter med historie, og det vil vi også meget gerne – især fordi læsere (og vinimportører) er flinke til at bidrage med historier. Hans Wilhelmsen bidrager selv med historien om den søde italienske vin Lacryma Christi:
Ifølge den romerske oldtids-forfatter Plinius den Ældre kom der næsten 200 forskellige vine fra den frugtbare vulkanske jord mellem Rom og Napoli, og en af dem er stadig levende. Den har siden fået navnet Lacryma Christi del Vesuvio – Kristi Tårer fra Vesuv.
Ifølge legenden blev ærkeenglen Lucifer og hans grumme kumpaner styrtet fra Himmerigets port, og da de faldt mod Jorden, ramte de netop egnen omkring Napoli i en sky af flammer og gnister.
Ildsprudende vulkaner sprang frem af jordens dyb, svovlpøle åbnede sig, og i et stort, rundt hul trængte havet ind og dannede Napoli-golfen.
Lucifer og hans dæmoner befolkede den skønne egn og gjorde Napoli til ondskabens by. Og da Kristus så ned på al denne synd og elendighed, faldt hans tårer på Vesuvs skråninger – og af tårerne skød de skønneste vinstokke frem…

image_print