Etna – Ildens bjerg

Forfatter: Henning Andersen

Forlag: Privatforlaget. ISBN 87-91947-13-8
Udgivelsesår: 2006
Pris: kr: 50,- plus forsendelse
(136 sider, rigt illustreret)

Bestil bogen her og få den tilsendt direkte fra Henning Andersen på: info@vulkaneksperten.dk eller kan afhentes hos vulkaneksperten.

2330_full

 

 


 

Etna har som Vesuv været en “klassisk vulkan”, og siden grækertiden har man betragtet vulkanerne som uovervindelige naturkræfter. I dag ved vi, at vulkanerne ikke kun er skadelige men ligeså gavnlige grundet den frugtbare jord, som lavaen gennem tiden omdannes til. Tænk blot på vinbonden, der sætter en flaske rødvin og fire vinglas for at byde lavaen velkommen til hans hus. Når huset er brændt ned og lavaen størknet, går han op og sætter grænsepæle op på det stykke jord, som hans tipoldebarn kommer til at opdyrke om 100 år. Bosætte sig andre steder? Aldrig i livet.

“Etna kan godt betragtes som et uhyre, men det er et godt uhyre”, udtaler borgmesteren i Nicolosi. “Vi har en slags had-kærlighedsforhold til den vulkan”.

Læs bogen. Den handler ikke kun om vulkanologi, men også om sagn og myter og spændende, personlige beretninger fra Etnas udbrud gennem tiderne.

image_print