Eendagstur til Vesuv/Pompeji

Denne afgang 16. august er nu udsolgt. Der er lagt en ny afgang op den 23. og den 30. august, som også er udsolgte.

Man vil i arrangementet få:

Direkte fly tur/retur til Napoli
En spændende udflugtsdag hvor vi besøger diverse seværdigheder og Henning Andersen vil være rejseleder og fortælle om Pompeji og Vesuvs spændende historie. Han har bl.a. skrevet bogen ’Vesuv en meget farlig vulkan’ og han er den helt rigtige rejseleder på denne tur.

Velkommen!

Der er afrejse fra Kastrup mandag morgen kl. 06.35

Vi flyver med Jettime direkte til Napoli.
Vi flyver retur om aftenen og vil være tilbage i Kastrup ca. kl. 23.00

Prisen på kr. 1500,- er inkl. fly tur/retur, udflugter og entréer, frokost, rejseleder og bustransport.

Alle har hørt om vulkanernes utæmmelige naturkræfter og alligevel er det så imponerenede at betragte denne vulkanernes nummer et på jorden – nemlig Vesuv – ved selvsyn.

Efter vi er kommet igennem Napolis lufthavn, som ligger ved Vesuvs nordlige skråning, sætter vi os ind i den ventende bus, som kører os en god times tid direkte op til vulkanen Vesuv i 900 meters højde, hvorfra der skal spadseres de sidste 300 meter – på en bred grusbelagt sti – for dem, der vil med Henning op på toppen af vulkanen. Fra kraterranden – i 1200 meters højde – er der en helt fantastisk flot udsigt over Napolibugten og vi kan med det blotte øje se gasser og svovldampe, som kommer ud fra revner og sprækker i jorden, et tydeligt bevis på, at vulkanen kun sover.

Almindelig kondition er fint. Husk at tage et par solide travesko med i en plasticpose. Det tager ca. 30 minutter at spadsere op til toppen. For dem, som ikke har lyst til at komme med op på vulkanens top, kan der nydes et glas Vesuvvin – Lacrima Christi – eller kop kaffe i cafeen på vulkanens skråning. Efter to timers ophold her oppe kører vi nedad Vesuv til Restaurant MEC, skal have en rigtig ‘Vesuvlunch’ – typisk napolitansk pasta-spagetti-retter med vin og vand, hvorefter vi godt mætte fortsætter i vores udflugtsbus til Pompejis hovedindgang (ca. 1 times kørsel herfra), hvor vi med en lokalguide og Henning Andersen besøger denne romerske provinsby, der pludselig gik under og blev begravet under Vesuvs store udbrud i år 79 e. Kr.f.

Det er nu en god ide at tage ekstra plasticposer med, hvis De hjemme har potteplanter, der ikke vil gro. Lidt vulkansk aske gøder jorden, og det er årsagen til, at mennesker bosætter sig ved vulkanerne. Kom det oveni urtepotten, og efter nogen tid skyder planterne i vejret. Der er gratis aske nok at tage af.
Alle har hørt og læst om det. Alene køreturen op og ned ad Vesuvs skråning giver et indtryk af denne vulkans enorme energi, og da det er verdens tættest befolkede egn, er det nødvendigt med et evakueringsprogram for de mange mennesker, der bor her ved vulkanen. Geologer og seismologer følger i dag pulsen på Vesuv, så vulkanen kan ikke i dag overraske befolkningen som den augustdag i år 79. e. Kr.f., da Pompejis indbyggere pludselig så askeskyen rejse sig over Vesuv.

Pompejis udgravninger har siden i 1700-tallet, hvor man genopdagede byen, været mål for besøgende fra hele verden. Her kan man se, hvordan almindelige romerske borgere levede og døde – med de uhyggelige afstøbninger af omkomne – under vulkanudbruddet – men også gader – stræder huse alt er en oplevelse. Man har på fornemmelsen, at byens indbyggere pludselig er gået. Så levende er atmosfæren. De kan vælge at gå rundt på besøg i udgravningerne med lokalguiden og Henning Andersen, eller De kan nyde udgravningerne på egen hånd denne eftermiddag. Bagefter besøget kører vi mod lufthavnen i Napoli og flyver mod Kastrup igen – fyldt med minder for livet.

Vi anbefaler tidlig bestilling – da der er begrænset antal pladser til rådighed.

Hverdage kl. 09.00-18.00
Weekender kl. 10.00-15.00

image_print