Barren

Barren – øen er 306 meter høj skjoldvulkan over havets overflade – og består af en caldera i hvilken mange udbrud – både eksplosive og milde -har fundet sted.To mindre kegler er dannet ved udslyngning af aske og slagger og vulkanske bomber(se minileksikon). Udbrud i 2005 – 2009 udbrud med aske og tyndtflydende lavastrømme.

Barren tilhører hot-spotvulkantypen og oceanrygstypen af vulkaner. Se minileksikon.

Barren – øen er 306 meter høj skjoldvulkan over havets overflade – og består af en caldera i hvilken mange udbrud – både eksplosive og milde – har fundet sted.To mindre kegler er dannet ved udslyngning af aske og slagger og vulkanske bomber(se minileksikon). Udbrud i 2005 – 2009 udbrud med aske og tyndtflydende lavastrømme.
Den indiske kontinentalplade er en rest af det gamle Gondwanaland. Sammenstødet mellem den Indiske plade og den Euroasiske kontinentalplade har dannet Himalyabjergkæden.
Deccan vulkanplateauet i Indien er dannet ovenpå en hot-spot – eller også kaldet plume(se minileksikon) for 65 – 67 millioner år siden og er også skyld i dannelsen af den nuværende aktive vulkan på øen Reunion i det Indiske Ocean

image_print