Nyiragongo fortsætter…

Seneste nye: Det er stadig usikkert, om Nyiragongos udbrud fortsætter sine udbrud. Det farlige ved denne vulkan er dels den hurtigstrømmende lava (op til 60 kilometer i timen) og dels dens indhold af gasser. Det skyldes det rige indhold af CO2 fra den smeltekilde af magma(lava) under vulkanen, som sætter gang i vulkanen. Det skal huskes, at Nyiragongo er Afrikas mest virksomme vulkaner. Der er frygt for, at vulkanen kan åbne nye sprækker og revner i omegnen, hvor lava eventuelt kan strømme ud.

Herunder information fra Volcano Discovery:

Kilde og Copyright: Volcano Discovery

Lidt mere om Nyiragongo, der fortsætter sine udbrud…

Nyiragongo-vulkanen (DR Congo): frygt for potentielt katastrofalt udbrud udløser delvis evakuering af Goma City

Tor, 27. maj 2021, 20:43

20:43 PM | AF: T

Nylige jordskælv i nærheden af ​​vulkanen Nyiragongo (billede: Rwanda Seismic Monitor)

Nylige jordskælv i nærheden af ​​vulkanen Nyiragongo (billede: Rwanda Seismic Monitor)

Myndighederne er meget bekymrede over risikoen for et andet – potentielt mere destruktivt, hvis ikke katastrofalt – udbrud fra vulkanen i den nærmeste fremtid og har beordret en delvis evakuering af Goma, hvor en masseudvandring ser ud til at være startet, hvilket gør den overordnede situation endnu mere kaotisk og vanskelig.
Årsagen til, at forskere bekymrer sig, er både mangel på præcise overvågningsdata, potentialet for stor påvirkning af et udbrud og de fortsatte jordskælv, der rasler i området omkring Goma og Gyseni, samt jordrevner i og omkring Goma, hvilket kan indikere, at magma akkumuleres under området og kan meget vel føre til et nyt udbrud.
Mere end 200 rysten er registreret i de sidste 2 dage. Ifølge nogle ubekræftede indlæg på sociale medier udsætter nogle af de nye jordrevner glød under (sandsynligvis fra varme gasser, hvis det er sandt).

Ifølge de seneste resultater fra forskere drænede den nylige udbrud faktisk lavasøen, men ifølge nogle kilder er den allerede delvist genopfyldt (eller drænet ikke helt).
Askeplumer stiger op fra vulkanens krater, sandsynligvis fra indre sammenbrud efter (delvis?) Dræning af lavasøen. Kombineret med den intense afgasningsaktivitet skaber de farligt forurenet sur regn, og folk opfordres til ikke at bruge regnvand til madlavning, vask osv., Hvis det er muligt.

Fra et resume på reliefweb :
“Forskere, der observerer vulkanen, har en begrænset fornemmelse af det aktuelle risikoniveau. Situationen er fortsat meget uforudsigelig, da flere advarselsskilte dukker op for risikoen for et nyt udbrud i de næste par dage, herunder flere revner på jorden, emission af gas og bekymrende kendsgerning, at Kivu-krateret ser ud til at være genopfyldt meget hurtigt, hvilket indikerer en anden mulig udbrud. IRC forbereder et svar for at imødekomme de eskalerende humanitære behov i samarbejde med regeringen og andre ngo’er. Der er nu et desperat behov for en stigning i finansieringen gennem støtte fra det internationale samfund. “

Der er flere scenarier, hvordan situationen kan udvikle sig (tilpasset fra Nyiragongo: de 3 scénarios présentés par l’OVG, une prochaine éruption du volcan est inévitable):

Scenarie 1 :
Et nyt udbrud af Nyiragongo på dets sydlige flanke, hvor brud åbnes i området Goma og Gisenyi. Lavastrømme ville sandsynligvis ødelægge ødelægge en del af dem.

Scenarie 2 :
Et udbrud af vulkanen Nyiragongo på dens sydlige flanke, men med sprækker inde i byen og strækker sig tæt på Kivu-søen. Store mængder lava ødelægger en del af byerne Goma og Gisenyi og når søen. Mængden af ​​lava, der ville strømme ud i søen, er utilstrækkelig til at hæve temperaturen på det dybe vand over hele søen med mindst 1 ° C, der vil ikke være nogen væltning af søen og udbrud af dødelig opløst CO2 fra det gasrige dyb- søvand.

Scenarie 3 :
Et udbrud af Nyiragongo vulkanåbning af brud på dens sydlige flanke inde i byen og / eller inde i søen Kivu. Dele af Goma og Giseny ville blive ødelagt, og varmen frigivet af lava i søen ville udløse en væltning af det dybe søvand rig på opløst CO2. Dette ville medføre en katastrofal væltning og pludselig frigivelse af store mængder CO2, et såkaldt limnicudbrud. Gasskyen dræbte øjeblikkeligt alle mennesker og dyr i lavere højder omkring søen – sandsynligvis tusinder af mennesker.
Det samme kunne udløses, hvis et meget stort jordskælv skulle forekomme under søen, der tilstrækkelig forstyrrede vandlagene …
Selvom dette er det værste scenario, er det forhåbentlig også det mindst sandsynlige.

Scenarie 4 :
Ingen udbrud forekommer. Seismisk aktivitet dør gradvist ned, da det er et resultat af interne justeringer efter det nylige udbrud.

image_print