Nye revner åbner sig…

 

Kilde: Iceland Met Office

Nyheder:
Ný gossprunga

Ljósmynd/Almannavarnir

Nye sprækker nær eruptionstedet i Geldingadalir

 

5.4.2021 

Opdateret 05.04 kl. 15:40

Billeder af to nye vulkanske sprækker tæt på det oprindelige udbrudssted i Geldingadalir, der ligger ca. 700 meter NE af kraterene i Geldingadalir. De nye sprækker er i alt 200 meter lange. Lavaen fra sprækkerne er ikke tyktflydende og flyder hurtigt i en smal lava-flod ind i Meradalir dalen, øst for de nye sprækker, hvor et nyt lavafelt dannes.

Ný gossprunga

Ný gossprunga

Ný gossprunga

Nýjar gossprungur

Fotos: Björn Oddsson/Institut for Civilbeskyttelse og Beredskab

Opdateret 05.04 kl. 14:15

En ny ekstra revne åbnet på ca. 12:00 timer i dag nær den oprindelige udbrud site i Geldingadalir. Første skøn over længden af revnen er ca. 200 meter, og midten af revnen er ca. 1 kilometer NE af eruptionstedet i Geldingadalir. Lavaen fra den nye revne strømmer mod Meradalir dalen, øst for den nye revne. 

Helikoptere fra den islandske kystvagt er på det nye udbrudssted for at sikre, at området evakueres. 

En airplain med forskere er på vej til revnen for at evaluere mere presicely placeringen og størrelsen af den nye revne. 

På grund af manglen på aske- og tephraemissioner i atmosfæren forbliver luftfartens farvekode for Keflavik lufthavn orange, da der ikke er nogen overhængende fare for luftfarten.

 En live stream fra den nye revne kan ses på RUV 2 

Nye sprækker nær udbrudsstedet i Geldingadalir

5.4.2021

Opdateret 05.04 kl. 15:40

Fotos af to nye vulkanske sprækker tæt på det oprindelige udbrudsområde i Geldingadalir, der ligger ca. 700 meter NØ for kraterne i Geldingadalir. De nye revner er i alt 200 meter lange. Lavaen fra sprækkerne er ikke tyktflydende og flyder hurtigt i en smal lavaflod ind i Meradalir-dalen øst for de nye sprækker, hvor der dannes et nyt lavafelt. 

Ný gossprunga

Ný gossprunga

Ný gossprunga

Nýjar gossprungur

Fotos: Björn Oddsson / Institut for Civilbeskyttelse og Nødstyring

Opdateret 05.04 kl. 14:15

En ny ekstra spalte åbnede ca. 12:00 i dag nær det oprindelige udbrudssted i Geldingadalir. De første skøn over revnens længde er ca. 200 meter, og midten af ​​sprækket er ca. 1 kilometer NØ for udbruddet i Geldingadalir. Lavaen fra den nye revne strømmer mod Meradalir-dalen øst for den nye revne.

Helikoptere fra den islandske kystvagt er ved det nye udbrudsområde for at sikre, at området evakueres. En flyveplads med forskere er på vej mod sprækket for mere nøjagtigt at vurdere placeringen og størrelsen af ​​den nye revne.  

På grund af den manglende emission af aske og tefra i atmosfæren forbliver luftfartskodekoden for Keflavik lufthavn orange, da der ikke er nogen overhængende fare for luftfarten.

En live stream fra den nye revne kan ses på RUV 2 . 

image_print