Profil af Henning Andersen

Hvem er Henning?

Henning Andersens vulkaninteresse begyndte, da han som dreng læste Jules Vernes “Rejsen til Jordens indre”.

Efter skolen blev han uddannet som boghandler, besøgte i en ferie Italien med vulkanerne Vesuv og Etna – og senere også Island.

Han begyndte i 1968 at arbejde som rejseleder for Simon Spies med det hovedformål at komme ud i verden og studere vulkaner. Han har siden rejst rundt på kloden og brugt formuer på at se på vulkaner både med rejsegrupper som rejseleder/guide – men også privat.

Drivkraften var og er for ham en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem, men også om kontrasten ved disse ødelæggende og skabende kræfter, som vulkanerne repræsenterer.

Hans vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Det var et skulderklap for ham – en slags eksamen – for at vise hvor meget han kunne og læste herefter geologi. Nu fik rejsebureauerne stærkere tag i ham. I 2013 var Henning fagdommer i DR`s: “Kvit eller Dobbelt”, hvor en skoledreng på 11 år stillede op i “Vulkaner” og vandt.

Han har holdt et utal af foredrag rundt omkring. Han er en garvet foredragsholder der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er at forklare disse “Moder Jords” mystiske og utæmmelige kræfter på en levende måde.

Om vulkaner siger han: “Vulkaner er ikke til at spøge med, men de er heller ikke til at undvære. De har nemlig skabt den luft, vi til daglig indånder og det ligeså uundværlige vand i verdenshavene som intet liv kan undvære. Vulkaner repræsenterer ikke kun det onde men også det gode.Vulkaner og jordskælv er sikkerhedventiler for jordens glødende kerne med sin overskudsvarme. Den der skaber liv kan også tage det. Hvis ikke vi havde vulkaner eller jordskælv, ville den indre jordvarme få hele jordens overflade til at eksplodere på et tidspunkt.Så vulkanerne burde være ligså meget vores venner som vores fjender”.

Hans første møde med en vulkan havde nær kostet ham livet, da han i 1971 var ved at falde ned i Strombolis krater. Han har skrevet adskillige bøger om vulkaner, bl.a.”Vesuv den udødelige vulkan”, “Øer født af ild” , ”Vesuv en meget farlig vulkan” og ”Etna ildens bjerg”.

Han har indspillet TV-filmen: “Verden brækker på Island”, der handler om de Islandske vulkaner og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv, vulkanen over alle vulkaner som sammen med Hekla i Island også er Hennings yndlingsvulkan. Senest filmen om Etna, der har været vist på TV.

Han er medlem af De Berejstes Klub.

Han har skrevet mange artikler i de danske aviser – tidsskrifter om vulkaner.

En tredje udgave af hans bog om Vesuv udkom i februar 2015 på Frydenlunds bogforlag under navnet “Vulkaner”, der også handler om andre italienske vulkaner. Hans bog om Hekla udkom også i 2015 “Hekla Islands dronning” på Mellemgaards Forlag, og en tredje i 2015: “Når vulkaner går amok”, der handler om de største vulkanudbrud på jorden i historisk tid.

Senest i februar 2018 udkom hans bog: “Myter og sagn om vulkaner” og han holder foredrag og underviser i Folkeskoler.

Frederiksberg Rotary takker

Kære Henning Andersen,

Mange tak for dit foredrag i Frederiksberg Rotary i tirsdags. Jeg har fået mange rigtigt positive tilkendegivelser fra medlemmerne, der også har spurgt om adressen på din hjemmeside. Den har jeg fået udsendt til dem. Alt i alt en rigtig god tirsdag.

Håber du kom godt hjem.

Venligste hilsner og tak

Holger

Kære Vulkanekspert Henning

De sidste fem måneder i Frederiksberg har været ekstra spændende – blandt andet takket være dig.

Vi startede året med nogle medlemmer, der meldte sig ud, da alderen havde presset på lidt for længe. Det er altid en trist måde at starte på, men det er også ganske normalt.

Der gik dog ikke lang tid, før de første to nye medlemmer blev optaget, og sådan fortsatte det faktisk. Vi har netop optaget vores sjette nye medlem siden sommerferien. Det er lang tid siden, at vi har fået så mange nye medlemmer på så kort tid.

De mange medlemmer kommer blandt andet takket være Jer. For uden spændende foredrag og interessante virksomhedsbesøg, ville der ikke være nogen gæster.

Derfor vil Frederiksberg Rotaract endnu engang takke for, at du ville holde oplæg for vores klub. Vi har en god klub med et godt sammenhold, men uden spændende foredrag, ville vi ikke være der, hvor vi er i dag.

Kærlig hilsen Frederiksberg Rotaract